Nagyon rugalmasan kezelem. Sütök egy hat tojásos piskótát. ha kihült akkor összetöröm a kezemmel belegyúrok 15 dkg vajat vagy margarint, 3 kanál barack lekvárt ( próbáltam már többféle lekvárral, de nem jött be csak a barack) 3 kanál kakaó port, 3 kanál darált diót adok hozzá, megloccsantom egy kis rummal vagy ha nincs akkor 1 rum aromával,ha szükség van rá és nagyon szárazakkor kicsi rum még vagy kevés tej, de vigyázzni kell ne legyen mászkos, jól formázható maradjon.
Na itt jön a rugalmasság. Mivel ha ünnep van akkor általában sokfélét szoktam sütni, amikor felszelem a sütiket és levágom a széleiket azokat összegyúrom és minden beleteszek, maradék krémet, tejszint, csokimázat.Ha kell darált kekszet teszek hozzá, ha kell lekvárt, mit kíván meg az állaga..... és jó sok rumot. Általában ezek a "mindentbele"golyócskák a legkapósabbak.
Formázás után kókuszba, kristálycukorba, csokidarába vagy darált dióba forgatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése