2014. július 15., kedd

Poharas hógömb

Koszmatyi:
Ezt most találtam és nagyon nagyon tetszik, asszem valaki vagy valakik (bocsánat de nem emlékszem ki/k) csináltak ilyesmiket pohárból.
Ez a verzió nekem is bejön.
Csak mi lehet az alja??
Banyoca:
szerintem valami jobb karton is megteszi aljának. Én úgy csinálnám, hogy kivágnám az aljának a megfelelő méretet, ráragasztanám a fenyőket, díszeket, a műhavat beleszórnám a pohárba, majd bekenném ragasztóval a pohár szélét és a karton szélét is, és a talpán álló pohárra fejjel lefelé ráragasztanám az alját, ha megköt meg lehet fordítani és el lehet rázogatni benne a havat.

az én poharas hógömbömbe só van, mert ugyan én is vettem a KIKben olyan műhvat mint BorcsaMama, de valahogy nekem túl nagynak tűntek a "pihék" sóval sobban tetszett. Aztán megnéztem a zacskóban lévő műhavat, és hát van benne apróbb is meg nagyobb is.....
Majd ha átmegyek hamupipőkébe talán egyszer átszelektálom valahogy.....
Shephard:
én egy jobb kartonból vágnám ki az alját, arra ragasztanám a bentlévőket, műhavat beleszórni, aztán ragasztózni a pohár szélét, majd jól a kartonhoz nyomni és rázogatniNekezd:
1. Kört kivágunk kartonból, ami a pohár száját pont fedi.
2. A kartonra ragasztjuk a díszeket (fenyőfa, szarvaspl, stb.)
3. A pohárba öntjük a műhavat és a kartonnal befedjük, majd megfordítjuk a poharat.

LondonEye:
Szerintetek sóval nem lehetne megcsinálni?

megcsináltam a poharas "hógömb"-öt, otthon nagy a siker, sajnos csak fehéres figurákat találtam, így örökzöld levelet is tettem bele, hogy színesebb legyen.
Kristálycukor van benne, a só túl aprószemű volt.

én cukrot tettem a pohárba, nem áll össze, viszont balga módon az akvárium tetejére tettem, és a hőtől az pohár oldalára ment egy csomó, valszega magába szí vott nedvességtől szóval erre vigyázni kell...
Borcsamama:
ezek a hógömb poharak nagyon szépek, ilyet én is fogok csinálni. Az jutott eszembe, hogy a mozgathatósága miatt a kartont rá fogom ragasztani a pohár szájára, méghozzá tojásfehérjével, azt később simán le lehet venni és leáztatni anélkül hogy a pohárban kárt tenne.

tojásfehérjével akartam, meg is csináltam a poharak szélét, tojásba-cukorba mártottam, a papirlapokat is körbekentem tojásfehérjével, aztán összeraktam, tettem rá nehezéket hogy jól lenyomódjanak. Aztán vártam kicsit, de szerintem túl türelmetlen voltam, nem győztem kivárni hogy megszáradjon, annyira akartam már látni a végeredményt. Így aztán ragasztás lett a vége. Nagyon örülök nekik, annyira szépek lettek. A fotók messze nem adják vissza azt, amilyenek a valóságban.

A KIK-ben vettem két kicsi zacskó műhót, darabonként 290 ft-ért, a négy pohárhoz az egyiknek a felét használtam el kb. vagy még annyit sem. Még soha nem használtam ilyet, nekem tetszik.

Bridzso:

Üvegmosó keféből fenyő:
Köki terminál,fogalmam sincs, mi az üzlet neve, de a fsz-en van, a Rossmannal szemben. Ott láttam ilyen fenyőt, az tuti, üvegmosó keféből van, mert nagyon ritka és parafába van bele dugva. Nekem nem tetszett, azt hiszem, 600 ft egy darab, eléggé drágának találtam.

Dobkrisztina:
Ma vettem poharas hógömbhöz kb.1,5 cm-es angyalkát, hóembert...de volt mackó is mikulássapkában, a barátosném virágboltjában.
Voltak olyan 3cm körüli figurák is, rénszarvas, angyalka, hóember, de csak futtában vettem, nem néztem körül.

Forrás és elkészítés lépésről lépésre:
http://cfabbridesigns.com/holidays/christmas/stemware-snow-globe/#.U-NBOCib5FI

Reni007:
Fenyő zsinórból:Sajátok:

LondonEye:


Bridzso:
             


Banyoc@:Borcsamama:

A kis fenyők - van legalább tíz db, kb. mindössze hétszáz ft-ba kerültek, ezek olyan ágak, hogy szép kerekek -nem laposak- tényleg olyanok mint egy-egy kis fenyő, a másik fele pedig tele van ici-pici fehér gömböcskékkel, valami hunharocell szerű, de nagyon apró, teljesen olyan mintha havasak lennének. A talpához felszeleteltem kb. fél centisre parafa dugót, abba szurkáltam bele. Így szépen megáll, és a parafát a faluban a "hó" úgyis el fogja takarni.


Gabriella:Bági57:
Shephard:Korix:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése