2014. július 28., hétfő

Fahéjas vörösáfonyás süti




A recept angolul itt található:
http://janessweets.blogspot.hu/2010/12/cinnamon-cranberry-shortbread-simplify.html

Shephard fordítása:

454 gramm vaj
1 cup kristálycukor, külön egy kevés pluszba is
5 cup liszt
1/4 kk só
3 csepp vaníliakivonat
2 csepp mandulakivonat
1/2 tk ő. fahéj
3/4 cup aprított szárított vörösáfonya

Egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sót, és a fahéjat. Tedd félre.

Egy nagy tálban keverd a vajat nagy gyorsasággal három percig. Lassan öntsük a cukrot bele körülbelül 8 percig verjük, amíg a keverék színben majdnem fehér. Add hozzá a vaníliát és mandulakivonatokat.

Most a legalacsonyabb sebességen add hozzá a lisztkeveréket három adagban. Tegyük az áfonyadarabokat is bele. A tészta ne legyen túl puha, gyúrható legyen.

Oszd a tésztát háromfelé. Belisztezett munkafelszínen nyújtsd ki az első adag tésztát, szaggassuk ki, és tegyük sütőpapírral terített tepsire. Nagyon-nagyon keveset fognak terjeszkedni a sütőben. Szórj egy csipetnyi kristálycukrot mindegyik aprósüteményre.

Süsd mindegyiket kb 15 percig 165 fokon, mielőtt barnulni kezdenének vedd ki a sütőből. Kihűtjük a sütiket.



Eléggé magyartalan, bocsi érte, de csak gyorsan ahogy esik úgy puffan alapon legépeltem szabad fordításban, remélem azért érthető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése