Hozzávalók:
* 30 dkg porcukor
* 6 tojás sárgájával
* 20 dkg liszt
* 6 evőkanál víz
A tojás sárgáját a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert kemény habját.
A tortaformába alulra sütőpapírt tegyünk (körberajzol,kivág,beletesz).
Az oldalát nem kell megvajazni,lisztezni sem. Ez egy jó trükk,nekem bevált.
Fél óráig,de inkább 40-45 percig kell sütni, még ekkor is meg lehet nézni tűvel, hogy megsült-e teljesen.
Ha már nem ragad a tűre, akkor kész.
A forma oldalához igaz, hogy hozzáragad, de éppen ezért nem engedi összeesni hűlés közben.
Amikor kihűlt, óvatosan késsel körbevágjuk, elválasztjuk a forma oldalától, ezután nyitjuk csak ki, óvatosan megfordítjuk és a papírt könnyedén le lehet húzni az aljáról.
Tetszőleges krémmel tölthető, ebben a tortában vaníliás krém van, azzal is van megkenve az oldala és a teteje is. Végül a tetejét kakaóporral (teaszűrőbe téve) megszórjuk, majd még díszíthetjük cukormázzal.
Krém
1 vaníliás pudingport fele annyi tejjel felfőzünk, mint amennyi a pudinghoz kellene.
Amikor már elválik az edény oldalától, levesszük hülni. Közben többször keverjük meg, hogy ne álljon egybe.
Egy Ráma margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt vaníliakrémet és tovább keverjük, míg egy könnyű krémet nem kapunk.
Cukormáz
1 tojás fehérje, 15 dkg porcukor. Habosra keverjük, nejlonzacskóba tesszük, aminek az egyik sarkán parányi lyukat vágunk és a zacskóból nyomva díszítjük a tortánkat és a halat is.
Hal
Hozzávalók:
* 2db házi babapiskóta tészta
* 3 evőkanál kristálycukor
* 2 db hurkapálca
A tésztából kivágtam a hal formát 2-szer.
A megolvasztott kristálycukorral összeragasztottam.
Középre 2 db hurkapálcát is tettem -annyi lóg ki a halból, amilyen magas a torta - így biztosan áll a tortán.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése