3 dl tej,
1-2 dl Amaretto (mandulalikőr) ízlés szerint,
10-15 dkg cukor (ízlés szerint több, kevesebb),
6 dl tejszín,
10-20 dkg cukor (ízlés szerint),
2 csomag vaníliás cukor,
2 zacskó habfixáló,
60 dkg házi krémsajt,
1 csomag babapiskóta (Savoiardi 400 gr., Spar),
cukrozatlan kakaópor
A főzött kávét elkeverjük a tejjel, a mandulalikőrrel, ízlés szerint cukrot adunk hozzá.
A tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük. A habot lazán elkeverjük a krémsajttal.
A babapiskótákat a kávéba mártjuk (ne túl sokáig, mert sok tejeskávét képes felszívni egy darab piskóta is!!!), egy üvegtál alját kirakjuk vele (az én üvegtálam 27x23 cm.-s, 4 literes). A piskótákra a krém egyharmadát rákentem. Újabb sor piskóta, krém, stb. A fotón látszik, hogy három sor piskóta, három sor krém sikeredett a fenti mennyiségű anyagokból.
Folpackkal zárjuk le, mert nagyon intenzív az illata, és a hűtőszekrény átveszi a likőr „szagát”! Kb. 4-5 órát hagyjuk hűlni, hogy az ízek jól összeérjenek, ez persze türelem függő! :)))
Tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
Nagyon laktató. Nálunk fejenként két kocka jutott, de több órás szünet kellett a két adag elfogyasztása között :))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése