2014. július 9., szerda

Tojás Benetict

Hozzávaók (8-10 főre):

6 száraz zsemle 2x2 cm-es kockákra vágva
170 gramm bacon finomra vágva
1,5 csésze svájci sajt (ementáli) reszelve
1 csésze mozzarella reszelve
12 nagy tojás
2 csésze tej
1 csésze tejszín
2 evőkanálnyi friss metélőhagyma, apróra vágva
2 evőkanálnyi friss petrezselyem. apróra vágva
só, bors, citromhéj és citromlé
1 póréhagyma vékonyra szeletelve
1 teáskanál mustár
3 evőkanál keményítő
1 lapos teáskanálnyi száraz élesztő
150 gramm vaj/margarin

Vajazzunk ki egy sütőformát. Szórjuk bele a zsemlekockákat. Tetején oszlassuk el egyenletesen a bacont, sajtot és a póréhagymát. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, tejet, tejszínt, az ízesítőket és a felolvasztott vajat. Akeveréket öntsük a tálba, tetejét szórjuk meg az apróra vágott zöldfűszerekkel. Alufóliával fedjük be, tegyük a hűtőbe legalább 8 órára. Elkészítés előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből, vegyük le róla a fóliát. Asütőt melegítsük elő.
Süssük a tojjásos keveréket 1 órán keresztül, illetve addig amig a közepe megszilárdul. Frissen sült, fűszeres kolbásszal tálaljuk.

Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1189326

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése