2014. július 10., csütörtök

Vörösbársony torta 4. Eirától

Hozzávalók:

Tésztához:
200 gramm puha vaj/margarin
3 csésze liszt
2-3 evőkanál kakaó (ízlés szerint)
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 3/4 csésze cukor
1/3 csésze olaj
3 nagy tojás
1 evőkanál piros ételfesték
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál vanilia aroma vagy 1 csomag vaniliás cukor
1 csésze író (kefir is megteszi)

Krémhez:
4 db 250 grammos natúr vagy tejszínes krémsajt
250 gramm vaj/margarin
800 gramm porcukor
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál vaniliás cukor

A tésztához keverjük ki a cukrot a vajjal majd adjuk hozzá folyamatos keverés közben a tojásokat és az olajat. Keverjük bele az ételfestéket, ecetet, vaníliát, sót, kakaót és szódabikarbónát. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és az írót. Két előkészített tortasütőbe egyenlően osszuk el a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez keverjük ki habosra a puha krémsajtot és a vajat a cukorral, vaníliával majd adjuk hozzá a citromlevet.

A kihűlt tésztakorongokatvágjuk félbe, töltsük meg és vonjuk be krémmel.

Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1034846

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése