2014. július 10., csütörtök

Áfonyás süti

Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
0,5 kávéskanál szódabikabóna
csipet só
3/4 csésze cukor
6 evőkanál puha vaj
1 csomag vaniliás cukor
1 nagy tojás + 1 tojás fehérje
1 és 1/2 csésze író vagy joghurt
2 csésze áfonya
1 evőkanál nádcukor

Keverjük össze a lisztet, sót, sütőport és a szódabikarbónát. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a vajat. Adjuk hozzá a tojást, vaníliát, írót, lisztet és alaposan keverjük el. Kivajazott lisztezett tűzálló tálba tesszük a felét, megszórjuk egy csésze áfonyával, tetejére kanalazzuk a maradék tészát, megszórjuk az áfonya másik felével és a nádcukorral.
A gyümölcsöt előzőleg forgassuk meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen le az aljára.
Előmelegítettsütőben 50 percig sütjük.

Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1034846

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése