2014. július 10., csütörtök

Eper trifle

Hozzávalók:

4db 250 grammos mascarpone
0,5 csésze cukor
2 csésze tejszín
200 gramm habfixáló
500 gramm eper vékonyra szeletelve
300 gramm amaretto keksz nagy darabokra törve
0,5 csésze marsala bor

Egy nagy tálban keverjük simára a mascarponét a cukorral és a borral. Egy másik edényben verjünk kemény habot a tejszínből a habfixálóval, óvatosan keverjük a mascarponés keverékbe.
A keksz darabokból néhány kanálnyit tegyünk félre.
Egy szép edény aljába szórjuk be a kekszdarabok harmadát, tegyünk rá a mascarponés keverékből, szórjuk meg a gyümölcsökkel, majd arra újra keksz, mascarpone és gyümölcs kerül. Ezt még egyszer ismételjük meg. Az utolsó réteg gyümölcsöt rendezzük el dekoratívan a félretett kekszdarabokkal együtt. Hűtsük be alaposan.
Szabadon választhatunk hozzá más gyümölcsöt: banán, ananász, ribizli, szeder, stb.

Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1034846


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése