2014. július 10., csütörtök

Kávéhoz való gyümölcsös

Hozzávalók (8-10 főre):
1,5 csésze puha vaj/margarin
1 csésze cukor
0,5 csésze barna cukor
1 teáskanál vaniliás cukor
4 nagy tojás
3 csésze liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
1,5 csésze tejföl
450 gramm gyümölcsszószvagy lekvár
1,5 csésze finomravágott dió

A díszítéshez:
1 csésze porcsukor
0,25 csésze tejszín
1 evőkanálnyi a dióból

Egy nagy tálban keverjük simára a vajat, cukrot vaníliát. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel teljesen simára keverve a vajat. A lisztet keverjük el a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és adjuk a vajas keverékhez, majd keverjük bele a tejfölt. Egy másik tálban keverjük el a gyümölcsszószt vagy lekvárt a dióval. Kivajazott sütőformába kanalazzuk bele a tészta harmadát, terítsük rá a gyümölcsös diókeverék felét. A maradék tészta felével fedjük be a gyümölcsszószt, erre újra a gyümölcsös diókeverék jön, majd végül a maradék tészta.
Előmelegített sütőben süssük egy órát vagy amig a beszúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta.
Hagyjuk 10 percig hűlni, borítsuk tálra. A tejszínt keverjük el a porcukorral díszítsük vele a süteményt, mielőtt megszáradna szórjuk meg dióval.

Forrás: http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1189326

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése