2014. július 10., csütörtök

Dupla csokoládés kenyér

Hozzávalók:
3 tojás
110 g cukor
80 g liszt
1 csipet só
5 g sütőpor
80 g tejszín
50 g olvasztott margarin

A sötét részhez:
2 ek. kávélikőr vagy barna rum
80 g olvasztott étcsokoládé
25 g mandulaliszt

A világos részhez:
80 g olvasztott fehércsokoládé
25 g kókuszreszelék

Egy tálban keverjük össze a tojásokatés a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, és a csipet sót, majd a tejszít és az olvasztott vajat.
Külön tálakban keverjük ki a sötét és világos part összetevőit, majd az elfelezett alaptésztával mindegyiket keverjük simára.
Egy kivajazott sütőformába felváltva kanalazzuk be a tésztát, hogy márványos legyen.
Előmelegített sütőben 45 percig süssük tűpróbáig. Ha kihűlt, csomagoljuk be alufóliába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése