2014. július 12., szombat

Pilóta keksz



30 db-hoz
(nekem ebből 36 db duplakeksz lett)

Keksz hozzávalók:
180 g liszt
60 g kukoricaliszt (cserélhető simára, de így omlósabb)
60 g holland kakaópor
180 g vaj
100 g porcukor
2 tojás sárgája

Krém hozzávalói:
150 g étcsoki
150 g habtejszín
4 teáskanál méz

A lisztet, cukrot, kakóport összemorzsoljuk a vajjal, majd belegyúrjuk a tojássárgáját, gombócban lefóliázva min. fél órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán 3 mm-re nyútjuk, kiszaggatjuk, 12 percig 180 fokos sütőben sütjük, szobahőmérsékletűre hűtve töltjük.

Krém: a habtejszínt és a mézet forrásig melegítjük (én vegyes virágmézet használtam), beletördeljük az étcsokit, habverővel simára keverjük, kihűtjük. Kb. nutella állagú krémet kapunk.

Megtöltés után 1-2 órát békén hagyjuk (ez a LEGNEHEZEBB rész!), míg a krém megszilárdul.


Praliné Zsuzsi receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése