Csokis zabpelyhes keksz
8 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 tábla étcsokoládé
10 dkg puha Rama margarin
8 dkg cukor
2 ek kakaópor
˝ kiskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
A zabpelyhet aprítógépben finomra őröljük. A csokit apróra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát, kakaót és az aprított csokoládét.
Keverjük ki alaposan a cukrot a margarinnal és a tojással, majd adjuk a száraz összetevőkhöz. Keverjük össze a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, közben a sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Formázzunk a masszából kis lepényeket.
8-10 perc alatt süssük meg. Ne tovább, mert nagyon hamar megég. Mikor kivesszük, még nagyon puha, úgy néz ki, mintha nem lenne kész, de ahogy hűl, szilárdulni fog.Ha kivettük, a tepsin hagyjuk langyosra hűlni, csak utána szedjük rácsra, ahol teljesen ki tud hűlni.
10 dkg finomliszt
1 tábla étcsokoládé
10 dkg puha Rama margarin
8 dkg cukor
2 ek kakaópor
˝ kiskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
A zabpelyhet aprítógépben finomra őröljük. A csokit apróra daraboljuk. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, szódabikarbónát, kakaót és az aprított csokoládét.
Keverjük ki alaposan a cukrot a margarinnal és a tojással, majd adjuk a száraz összetevőkhöz. Keverjük össze a masszát.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, közben a sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Formázzunk a masszából kis lepényeket.
8-10 perc alatt süssük meg. Ne tovább, mert nagyon hamar megég. Mikor kivesszük, még nagyon puha, úgy néz ki, mintha nem lenne kész, de ahogy hűl, szilárdulni fog.Ha kivettük, a tepsin hagyjuk langyosra hűlni, csak utána szedjük rácsra, ahol teljesen ki tud hűlni.
A száraz ööszetevők mehetnek rétegenkét az üvegbe, úgyhogy csak a margarin és a tojás marad az ajándékozottra.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése