2013. október 11., péntek

Vörösborban eltett körte

Hozzávalók: 
1  kg kisebb méretű, kemény húsú körte, meghámozva egészben, a szára rajta hagyva
30 dkg cukor
2,5 dl vörösbor
1 citrom héja
fahéj darab
2-3 szegfűszeg
4-5 szem fekete bors
1 dl brandy
1 l víz

Elkészítés:
Avizet, a bort és a cukrot felforraljuk a fűszerekkel és a citrom reszelt héjával együtt. Ha felforrt a folyadék, beletesszük a körtéket és újra felforraljuk. Üvegekbe rakjuk a körtéket. A levet forraljuk amig besűrűsödik annyira, hogy az üvegek feltöltése után ne maradjon belőle. Ha kihűlt, keverjük hozzá a brandyt és öntsük a körtékre. A körtét elfelezem, így könnyebb elhelyezni az üvegben.
Legalább 2 hónapig érleljük.

Forrás és még több recept:
http://arykana.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=491141

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése