2013. október 25., péntek

Karamellizált fűszeres őszibarackdzsem

Hozzávalók:
őszibarack
3-5 % cukor
"karácsonyi" fűszerkeverék*

A barackok héját lehúztam, apróra daraboltam, majd összekevertem a fűszerrel és kevés cukorral, éppen annyival amitől kevés levet eresztet. Reggelig így hagytam, reggel odatettem főni és állandó jelenlét mellett addig rotyogtattam, amíg karamellesre sült. (Ez ennél a 2 db alig több, mint 2 dl-es üveg mennyiségnél azért nem olyan sok idő, mert igen nagy fazékba tettem. Ahol a fazék alsó mérete a lényeg. Minél nagyobb területen oszlik el a barack és éri hő, annál gyorsabban elérjük ezt az állapotot.) A forró dzsemet előre odakészített tiszta üvegekbe szedtem, a kupakkal lezártam.
Száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Forrás:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése