2013. október 8., kedd

Pulykamell konyakos-májas töltelékkel

Démétér:
A pulykamell konyakos-májas töltelékkel egyszerűen készül. Én a pulykamellet mindig bepácolom előző este fokhagymás tejbe, mert jót tesz neki: ízesebb és lágyabb tőle az amúgy elég száraz cucc. Legyen úgy egy-másfél kilónyi. A töltelék tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsemléből - mondjuk számoljunk hárommal - két tojás sárgájából, harminc deka apróra vágott vagy durvára darált sertésmájból, ízlés szerint só, bors, majoranna, kevés petrezselyem, zsálya mehet bele és jó egy deci konyak. Dolgozd össze kézzel, és ha nem tartana - ez függ a zsömle és a tojás méretétől - akkor dolgozz hozzá kevés zsemlemorzsát. (A hús töltelékes oldalát nem ízesítjük, a másik kaphat kevés sót-borsot.)

Vagy a felszúrt pulykamellbe lehet ezt tölteni, vagy vékonyra klopfolt pulykamellet feltekerni egy öklömnyi töltelékkel. Letakarva, konyakkal és vízzel meglocsolva, kevés vajjal mehet a sütőbe, és ha megpuhult, pirosra sütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése