5 tojás
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
1-2 evőkanál kakaópor
Ízlés szerint mazsola, kandírozott narancshéj, aszalt gyümölcsök.
A forma kenéséhez kevés vaj és liszt.
Tetejére mehet csokimáz, citromos máz, vagy simán porcukor.
Elkészítés:
A cukrot az egész tojásokkal habverővel jó habosra keverjük - ez a leghosszabb része, türelmesen ki kell keverni, ez 10 percig is eltarthat. Ezután belekeverjük a lisztet, sütőport, tejet és olajat, és a gyümölcsöt (nem kötelező). Alaposan elkeverjük, és a kikent kuglóf-formába öntjük a keverék felét! A másik felében alaposan elkeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a fehér masszára, és egy kanál nyelével szépen márványosra "összehúzzuk". 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 35-40 percig.
A cukrot az egész tojásokkal habverővel jó habosra keverjük - ez a leghosszabb része, türelmesen ki kell keverni, ez 10 percig is eltarthat. Ezután belekeverjük a lisztet, sütőport, tejet és olajat, és a gyümölcsöt (nem kötelező). Alaposan elkeverjük, és a kikent kuglóf-formába öntjük a keverék felét! A másik felében alaposan elkeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a fehér masszára, és egy kanál nyelével szépen márványosra "összehúzzuk". 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 35-40 percig.
Rácson hűtjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére mehet ízlés szerint a porcukor, citromos máz, vagy csoki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése