1. Fél litert tejszínt felversz jó keményre, két tojássárgáját kikeversz 20 dkg porcukorral, és a kuglófformádat kibéleled fóliával.
2. Azt teszel, amit csak akarsz :) Ez a keverék úgy 30-40 dkg akármit vesz fel, idénytől és hangulatodtól függően. Karácsonykor érdemes csokiforgácsot, apróra vágott vagy darált kandírozott narancshéjat, őrölt fahéjat és csokis tört ostyát keverni a cukros tojáshoz, majd az egészet óvatosan a tejszínbe keverni. Aztán lehet a kuglófformába tenni és fagyasztani. (Nyáron gyümölccsel, őrölt keksszel, aszalt gyümölccsel, mandulával, bármivel megtöltheted.)
Fogyasztás előtt úgy két órával vedd ki a fagyasztóból. Ha kicsit elengedett, borítsd ki, húzd le a fóliát, és díszítsd. Még sosem volt olyan gondom, hogy vissza kellene raknom a mélyhűtőbe, mert tönkremegy - ez olyan fogyós.
Narancsos-csokis jégkuglóf
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése