80 dkg. szilva
40 dkg. alma
1/2 citrom leve
4 db. fahéj
1/2 kk. rumaroma
1 doboz diabetikus befőzőcukor.
Elkészítés:
A szilvát alaposan megmostam, kimagoztam, lemértem. Az almát megmostam, megpucoltam, lemértem közben rányomtam a citromlét.
Botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a többi hozzávalót, majd felforraltam állandó keverés mellett és forrástól számítva még egy percig főztem.
Elzártam alatta a gázt, és az alaposan kimosott üvegekbe töltöttem.
Száraz dunsztban hűtöttem ki.
Botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a többi hozzávalót, majd felforraltam állandó keverés mellett és forrástól számítva még egy percig főztem.
Elzártam alatta a gázt, és az alaposan kimosott üvegekbe töltöttem.
Száraz dunsztban hűtöttem ki.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése