25 dkg édes gesztenyemassza
8 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
fél kávéskanál őrölt gyömbér
fél kávéskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás pudingpor
1 kanál cukor
1 narancs
A gesztenyemasszát felolvasztom, fagyos rész ne maradjon benne.
A vaníliás cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget 6 deci tejjel felforralom. Tűzről levéve hozzáadom a villával áttört gesztenyemasszát és kézi mixerrel óvatosan átdolgozom. (Kb. egy perc az egész.) A cukrot és a vaníliapudingot összeforgatom, majd a két deci tejjel simára keverem.
A gesztenyés- illatos levet visszateszem a tűzre és hozzáadom a pudingos keveréket.
Szinte azonnal látni, hogy krémesedik a leves, de még 5 percig lassú tűzön hagyom. Tálaláskor egy narancsot felkarikázok, levágom a héját, felkockázom és a levesbe szórom.
Szerintem így finom, mert narancs nélkül nekem hiányérzetem volt.. Egyébként nagyon laktató, édes, különleges leves!
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése